48) Ειρήνη Χαριτούδη

EiriniCharitoudi

Η Ειρήνη Χαριτούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Επιστημών Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και συνεχίζει τις σπουδές της στο ίδιο Τμήμα, ακολουθώντας το όνειρό της να εργαστεί στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως δασκάλα.

Κατά τα έτη 2005-2016 προσέφερε εθελοντική εργασία ως στέλεχος στις Κατασκηνώσεις «ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗ», της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, ενώ επί σειρά ετών διηκόνησε και στα κατηχητικά της Μητροπόλεως.

Από το 2016 κι εξής συμμετέχει στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ράδιο Ελπίδα» 96,1 FM της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως ως ραδιοφωνική παραγωγός. Εκπομπές που επιμελήθηκε ήταν: «Ένα Όμορφο Ταξίδι», «Σταγόνες Πίστεως» και «Μορφές από το Συναξάρι», η τελευταία εκ των οποίων σε συνεργασία με άλλους παραγωγούς.

Αγαπημένες της ασχολίες αποτελούν το διάβασμα, η μουσική και η κολύμβηση.

Και λίγα λόγια για την εκπομπή «Σταγόνες Πίστεως», την οποία συνεχίζει να επιμελείται και να παρουσίαζει: Οι «Σταγόνες Πίστεως» αναφέρονται στο τριμηνιαίο περιοδικό που εκδίδει η Ιερά Μητρόπολις μέσω του Μητροπολιτικού Ναού, Αγίου Νικολάου και διατίθεται δωρεάν στους πιστούς. Από εκεί αντλούμε όμορφες ιστορίες με απλό αλλά συνάμα και βαθύ νόημα για τη ζωή. Οι ιστορίες αυτές τονώνουν το ηθικό των ανθρώπων, δίνουν δύναμη, ενισχύουν τη σχέση με τον συνάνθρωπο, το Θεό και τον ίδιο μας τον εαυτό.