34) Μίνα Καψίδου

MinaKapsidou

Η Μίνα Καψίδου-Τερζίδου γεννήθηκε το 1954 στην Γεμιστή του Νομού Έβρου και κατοικεί στην Αλεξανδρούπολη. Αφού έλαβε την βασική εκπαίδευση στη γενέτειρα της, φοίτησε στο 6τάξιο Γυμνάσιο Φερών.

Συνέχισε την εκπαίδευσή της σε Ανώτερα Ιδρύματα της χώρας μας και έλαβε τα πτυχία:

  1. της Κοινωνικής Λειτουργού (Αθήνα)
  2. της Παιδαγωγού (Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξ/πόλεως).

Από το 1977 έως το 2011 (35 συναπτά έτη) εργάστηκε αρχικά στον Εθνικό Οργανισμό Πρόνοιας και εν συνεχεία ως Διευθύντρια της Προνοιακής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξανδρουπόλεως, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε. Κατά την εργασική της θητεία ασχολήθηκε συστηματικά με τον θεσμό της Ανάδοχης οικογένειας για ορφανά παιδιά ή για παιδιά από οικογένειες σε «κρίση».

Σε όποια θέση και αν υπηρέτησε, παράλληλα ασκούσε, γιατί η ίδια το επιθυμούσε, το λειτούργημα της Κοινωνικής Λειτουργού, ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την οργάνωση Ομάδων Εθελοντισμού. Υπηρέτησε δια βίου τον εθελοντισμό και συνεχίζει να τον υπηρετεί με σθένος, αφοσίωση και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα:

  • Το 1999 υπήρξε ιδρυτικό μέλος μίας ομάδας συνεργατών για την στήριξη των «ΑΜΕΑ», μια ομάδα η οποία βραβεύτηκε το 2001 (Διεθνές Έτος Εθελοντισμού) στην Αθήνα από τον τότε Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος.
  • Τρία χρόνια αργότερα, το 2002, δημιούργησε 10-μελή υποστηρικτική ομάδα για τη στήριξη των τροφίμων των δύο Ιδρυμάτων της Μητροπόλεως.
  • Επίσης η ίδια είχε άψογη συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών, για διάστημα μεγαλύτερο των 30 χρόνων. Με τον τότε Πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Κοντακίδη, συνέταξαν το πρώτο ενημερωτικό έντυπο για την προσέλκυση Εθελοντών Αιμοδοτών.
  • Από τον Οκτώβριο του 2007, υπό την σκέπην και καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Ανθίμου, μέχρι και σήμερα, η κα Καψίδου συντονίζει την Ομάδα Εθελοντριών Κυριών «Η Αγία Ολυμπιάδα» της Μητροπόλεώς μας, στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό και Πολιτιστικό Κέντρο.
  • Ταυτόχρονα προσφέρει και ως μία από τους παραγωγούς του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως «Ράδιο Ελπίδα» 96,1 FM, από τα πρώτα χρόνια της ιδρύσεως του σταθμού. Επί του παρόντος επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Κυριακάτικη Βόλτα στον Τόπο Μας» σε συνεργασία και με τα μέλη της ομάδας «Η Αγία Ολυμπιάδα».