18) Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς

IerosNaosEvangelistriasIMPeiraiws

Ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς σε μία δυναμική και αξιολογότατη προσπάθεια που ξεκίνησε αδιαλείπτως από το 2011, πραγματοποιεί στην Ενορία του ένα πρόγραμμα καθημερινών δράσεων και εκδηλώσεων με τον γενικό τίτλο «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δεκάδες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, που σε συνδυασμό με την λατρευτική ζωή της Ενορίας, φιλοδοξούν να μεταδώσουν το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας. Δημιουργούνται έτσι οι συνθήκες ώστε, σε καθημερινή βάση, όλα τα μέλη της Ενορίας της Ευαγγελίστριας να βρίσκουν ευκαιρίες για να έρχονται σε κοινωνία και να συνοδοιπορούν μεταξύ τους, στο δύσβατο μονοπάτι της καθημερινότητας∙ γιατί…  «Δεκάδες δράσεις μας καλούν σε συμμετοχη σε πείσμα του φόβου και της μοναξιάς που μας πολιορκούν…».

Η «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», λόγω της έντονης αυτής και όμορφης πνευματικής δράσης της που βοηθά και στηρίζει για χρόνια πλήθος ανθρώπων, έχει γίνει πλέον ευρέως γνωστή στο Πανελλήνιο και όχι μόνο, μέσα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ) και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ), αναμεταδίδοντας μέρος του προγράμματός της και φέρνοντας έτσι κοντά και άλλους ανθρώπους εκτός των ορίων της, οι οποίοι επίσης βρίσκουν μέσα από αυτό το έργο στήριξη, αληθινό λόγο, ψυχική και πνευματική ωφέλεια.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά υπάρχουν στο διαδίκτυο https://enoriaendrasei.gr/ και στις σελίδες της «ΕΝΟΡΙΑΣ εν δράσει..» στο «facebook», «twitter», «instagram» και «youtube».

Μέρος της αξιόλογης και ψυχοφελούς αυτής «δράσης» παρουσιάζεται και μέσα από το Ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως «Ράδιο Ελπίδα» 96,1.