16) π. Κωνστάντιος Λυκίδης

pKontantiosLykidisΟ π. Κωνστάντιος Λυκίδης γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη στις 10 Νοεμβρίου του 1993.

Είναι ιεροδιάκονος της Μητροπόλεως μας, άγαμος κληρικός και εγγεγραμμένος στην Ιερά Ανδρώα Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου.

Διακονεί στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου και επιπλέον είναι υπεύθυνος της βιβλιοθήκης της Μητροπόλεως μας.

Κάτοχος πτυχίου Θεολογίας και Μεταπτυχιακού τίτλου του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στον τομέα της ποιμαντικής (Συστηματική Θεολογία).

Κατέχει το πτυχίο Β2 Lower Michigan της Αγγλικής Γλώσσας.

Επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή με τίτλο «Ἀνθη Ελπίδος Ανθίμω Γέροντι», την οποία με ευλογία του Σεβασμιωτάτου Ποιμαινάρχου μας ξεκινήσαμε για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2020 στον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό «Ράδιο Ελπίδα» 96,1. Η Εκπομπή αναφέρεται σε κείμενα και ομιλίες του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου, που έχουν συγγραφεί κατά την περίοδο της ποιμαντορίας του ως Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως (1974 -2004) και κατά την τωρινή περίοδο, όπου βρίσκεται και  ποιμαίνει την ιστορική Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Τα ίδια τα κείμενα και οι ομιλίες προσδίδουν μια ακτίνα πνευματικής ωρίμανσης αλλά και ποιμαντικής καθοδήγησης καθ’ όλη την διάρκεια της ραδιοφωνικής περιόδου.