1) Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ.κ. Άνθιμος

 MitropolitisAlexandroupoleskkAnthimos

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμος (κατά κόσμον Χρήστος) Κουκουρίδης γεννήθηκε το 1962, στην Αλεξανδρούπολη, όπου και διήκουσε τα εγκύκλια γράμματα.

Είναι πτυχιούχος της Εκκλησιαστικής Σχολής Ξάνθης, της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρουπόλεως και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.).

Στις 6 Οκτωβρίου του 1985 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον τότε Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως και νυν Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο Ρούσσα.

Στις 29 Οκτωβρίου του 1989 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και τοποθετήθηκε Εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

Από το 1990 διετέλεσε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.

Στις  6 Οκτωβρίου του 2004 εξελέγη από την Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης. Η χειροτονία του σε Επίσκοπο έγινε στις 9 Οκτωβρίου του 2004 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών. Εν συνεχεία, στις 5 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ενθρόνισή του στην Αλεξανδρούπολη.

Μετείχε σε Εκκλησιαστικές Αποστολές στο εξωτερικό και Ιεραποστολικές Δράσεις, καθώς και της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης, το 2016.

Είναι ο εμπνευστής και δημιουργός του Εκκλησιαστικού Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως «Ράδιο Ελπίδα» 96,1.

Κείμενά του από εγκυκλίους, συνεντεύξεις και ομιλίες υπάρχουν διαθέσιμα στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως www.imalex.gr.