Ιστορικό του Ράδιο Ελπίδα 96,1

HistoryOfRadioElpida

  • Είναι αλήθεια, ότι ο άνθρωπος της κάθε εποχής επιδιώκει να ενημερωθεί, να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να επικοινωνήσει με τον συνάνθρωπό του.

Ήδη από το 1923 ξεκίνησε μία προσπάθεια εγκατάστασης ραδιοφωνικού πομπού. Το 1938 λειτούργησε στην Αθήνα ο πρώτος εθνικός ραδιοφωνικός σταθμός ενώ το 1945 ιδρύθηκε το Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, διακρίνοντας τα πολλαπλά οφέλη της προσφοράς του Ραδιοφώνου, μιας και μπορούσε να δώσει πάρα πολλά λειτουργώντας ωε ένα είδος άμβωνα, ξεκίνησε τους σχεδιασμούς από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, για την δημιουργία σταθμού.

Μετά από πολλούς αγώνες το όραμα της ιδρύσεως Ραδιοφωνικού Σταθμού από την Εκκλησία της Ελλάδος έγινε πραγματικότητα τον Φεβρουάριο του 1989. Από τότε, πολλές ήταν οι Μητροπόλεις που θελήσανε να συνοδοιπορήσουνε σε αυτή την ραδιοφωνική πορεία και δημιουργία.

  • Για την δική μας Ιερά Μητρόπολη, εμπνευστής και δημιουργός του Ράδιο Ελπίδα υπήρξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Άνθιμος. Με την δυναμική που τον διακρίνει, το ανήσυχο και δημιουργικό του πνεύμα κατηύθυνε τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως πατέρα Ειρηναίο Λαφτσή αλλά και πολλούς συνεργάτες, κληρικούς και λαϊκούς, προς την δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού.

Το φθινόπωρο του 2014 τελέσθηκε ο Αγιασμός της λειτουργίας του Ράδιο Ελπίδα στο Ανθίμειο Εκκλησιαστικό Πολιτιστικό Κέντρο, όπου και παραμένει έως σήμερα η έδρα του Ραδιοφωνικού σταθμού, και ταυτόχρονα να παρουσιάστηκε το πρώτο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του σταθμού.

Με τις πολύτιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Ανθίμου και την αγάπη όλων των ακροατών, από το 2014 μέχρι και σήμερα, το Ράδιο Ελπίδα συνεχίζει δυναμικά την πορεία του.

Η εμβέλειά του καθ’ όλη την διάρκεια της προσφοράς και της παρουσίας στο χώρο των ερτζιανών έχει βελτιωθεί και επεκταθεί σε ολόκληρη την Θράκη και στην Ανατολική Μακεδονία. Ταυτόχρονα, μέσα από τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας και με τη δυνατότητα που δίνει το διαδίκτυο, το πρόγραμμα του Ράδιο Ελπίδα 96,1 φτάνει πλέον σε κάθε γωνιά του πλανήτη και προσφέρεται έτσι σε όλους τους φίλους ακροατες σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σήμερα το Ράδιο Ελπίδα με το πλούσιο και αξιόπιστο πρόγραμμά του κατέχει μία από τις πρώτες θέσεις ανάμεσα στα 36 Εκκλησιαστικά ραδιόφωνα της χώρας και ανάμεσα σε όλους τους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ανατολικής Μακεδονίας.

Από το 2014 έως και τον Σεπτέμβριο του 2020, ο σταθμός έχει δώσει στους ακροατές του ένα ενδιαφέρον σε θεματολογία πρόγραμμα με καταγεγραμμένες 135 εκπομπές.

Το Ράδιο Ελπίδα, εκπέμπει το πρόγραμμα με κύριους θεματικούς άξονες και ζώνες των 44 εκπομπών του, τις ακολουθίες της Εκκλησίας μας, ενημερωτικές εκπομπές, ειδήσεις, γνωριμία με την Ορθόδοξη πίστη, ανθρώπινες σχέσεις και επικοινωνία, Εκκλησία και κόσμος, Βυζαντινή, παραδοσιακή, κλασσική και νεανική μουσική, γνωριμία με τις μορφές των Αγίων, λογοτεχνία και ελεύθερα θέματα.

Οι συντελεστές, οι τεχνικοί και οι παραγωγοί του Ράδιο Ελπίδα 96,1 προσφέρουν ανελλιπώς με πάρα πολύ αγάπη, αφοσίωση, υπευθυνότητα και μεράκι, ώστε να δίνουν στους ακροατές την καλύτερη ποιότητα σε ραδιοφωνικές εκπομπές που φτάνουν μέσα από τους δέκτες τους ως ζωντανή επικοινωνία, ορθή ενημέρωση, πνευματική ωφέλεια και ψυχαγωγία.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα

Καλή Ακρόαση

και

η Παναγία να Σκέπει Πάντα Εσάς και τους Οικείους Σας.